Nieuws

Lasergamen

Kom gezellig lasergamen met Sportstichting Texel en Young 4 ever. Geef je op met je vrienden, of alleen. Teams maken wij op de dag zelf. 
Lees meer Lees meer

De sportlessen gaan weer van start vanaf 1 september

Na een hectische periode en een Hollandse zomer is het al bijna september en dan begint het bij ons sporters weer te kriebelen.
Lees meer Lees meer

Texels Kampioenschap Bommetje

Het was weer een succes! Texels kampioenschap bommetje 2021!
Lees meer Lees meer

Roparun estafette Texel zeer geslaagd

Maar liefst 15 teams stonden aan de start van de Roparun estafette die georganiseerd werd door Sportstichting Texel en de het Texelse Roparun team.
Lees meer Lees meer

Team Beunhaas en Team Panna Lama een jaar lang Texels kampioen Panna!

Woensdag 30 juni is de grote finale gespeeld van het Texels kampioenschap Panna, georganiseerd door Sportstichting Texel. De strijd voor de titel Texels kampioen Panna ging woensdag van start om 13:30 uur. Ondanks het natte weer was de strijd en het [...]
Lees meer Lees meer

Veel deelnemers voor de Jeugdsportpas

Veel deelnemers voor de Jeugdsportpas
Lees meer Lees meer

Roparun Estafette

Buiten sporten mag, dus Sportstichting Texel en de Texelrunners organiseren op zondag 2 mei een ‘Coronaproof Estafetteloop’. Tijdens deze estafette lopen teams van jong en oud naar keuze 21 of 30 kilometer door een prachtig gedeelte van het oude eila [...]
Lees meer Lees meer

Informatie avonden voor Texels Sportkader

Het is al weer enige tijd geleden dat het Lokaal Sportakkoord “Sportakkoord Texel in Beweging” van kracht geworden is. Meerdere Texelse verenigingen en instanties hebben het sportakkoord ondertekend. Met dit Sportakkoord wil de Gemeente Texel bereike [...]
Lees meer Lees meer

Texel in beweging

Omdat de groepslessen niet door kunnen gaan wegens corona, hieronder enkele lessen voor thuis.
Lees meer Lees meer

Texels Ommetje stimulans om elke dag te wandelen

Elke Texelaar kan deze maand meedoen aan een recreatieve wandelcompetitie. De belangstelling is na zeven dagen erg groot. Ruim 150 mensen lopen regelmatig een ommetje, een wandeling van tenminste twintig minuten. ‘Meer bewegen’ staat jaarlijks in de [...]
Lees meer Lees meer

Helaas gaat het Mega Fun Gym Festijn niet door!

Helaas moeten wij het Mega Fun Gym Festijn af lasten in verband met de nieuwe verscherpte maatregelen omtrent corona. We zullen het verplaatsen naar een volgende vakantie.
Lees meer Lees meer

Jeugdsportpas weer groot succes

Maar liefst 108 kinderen hebben een jeugdsportpas aangeschaft. Met deze pas kunnen kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool en 1e klas voortgezet onderwijs 4 weken lang kennismakingslessen volgen bij verschillende sportaanbieders.
Lees meer Lees meer

Sporten uitproberen met de Jeugdsportpas

Vanaf donderdag 19 november gaat de jeugdsportpas voor basisschoolkinderen uit de groepen 6, 7 en 8 en voor de 1e klas voortgezet onderwijs weer van start.
Lees meer Lees meer

Fittesten 13 oktober 2020

Mensen in beweging krijgen en inzicht geven in hun beweegpatroon en conditie.
Lees meer Lees meer

Herfstvakantie Spring-instuif

Een succesvolle herfstvakantie Spring-instuif in Oosterend
Lees meer Lees meer

Zaalvoetbal voor 45+

In verband met de nieuwe coronamaatregelen is er de aankomende 4 weken geen zaalvoetbal voor 45+.
Lees meer Lees meer

Er mag weer gesport worden in de TXL Sporthal

Langzamerhand komt het sportleven weer een beetje op gang. De jeugd en jongeren mochten als eerste aan de slag en nu mogen alle doelgroepen weer sporten. Daarnaast kwam het fantastische nieuws dat binnensporten ook weer mag vanaf 1 juli.
Lees meer Lees meer

Virtuele 5x5 estafette levert ruim € 1050,- op voor Roparun

Maar liefst 170 deelnemers verdeeld over 33 teams kwamen in actie voor het goede doel. De teams hebben € 1050,- opgehaald voor mensen met kanker en hun gezin.
Lees meer Lees meer

Gezond natuur wandelen weer van start

Deze week zijn de gezond natuur wandelingen weer van start gegaan. Er wordt wel rekening gehouden worden met de maatregelen die er nu nog gelden, bijv. de 1,5 meter afstand. Er mag gelopen worden in groepen van 10 personen.
Lees meer Lees meer

Doe mee met de virtuele 5 x 5 estafette in het kader van de Roparun

In deze corona tijd mogen er nog steeds geen wedstrijden gelopen worden. Maar iedereen mag wel individueel lopen. Daarom willen de Texelrunners (het Roparun team van Texel) in samen werking met de Sportstichting Texel een virtuele estafette in de wee [...]
Lees meer Lees meer

Ook op 4, 5 en 6 mei sport- en spel activiteiten

In navolging van afgelopen week gaan de sport- en beweegcoaches van Sportstichting Texel weer sport en spel activiteiten aanbieden in de dorpen op Texel.
Lees meer Lees meer

Beweeg thuis

Veel ouderen vinden het lastig om voldoende dagelijkse beweging te krijgen, daarom een beweegposter zodat u makkelijker voldoende kan bewegen.
Lees meer Lees meer

De jeugd mag weer (onder toezicht) sporten.

Vanaf 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer onder toezicht sporten. Met behulp van protocollen die opgesteld zijn door de NOC-NSF kan het sporten voor de jeugd weer langzaam aan opgestart worden.
Lees meer Lees meer

Corona maatregelen TXL sporthal

Corona maatregelen van Sportstichting Texel
Lees meer Lees meer

Kidsrun Halve marathon van de Waal

Voorafgaand aan de start van de 39ste Halve Marathon van de Waal wordt op zaterdag 14 maart rondom de Waal de tiende Kidsrun gehouden.
Lees meer Lees meer

Kennismaken met zaalhockey

Sportstichting Texel wil samen met Paula Gieles proberen om de jeugd enthousiast te maken voor zaalhockey. Vanaf woensdag 26 februari vinden er 4 kennismakingslessen plaats in de TXL sporthal in Den Burg.
Lees meer Lees meer

De sport- en beweegcoaches komen naar de basisscholen

De sport- en beweegcoaches organiseren op iedere woensdag en vrijdagmiddag op de basisscholen een activiteit. Dit keer is de activiteit 10 tellen in de rimboe. Als alle scholen bezocht zijn dan wordt er weer een andere activiteit georganiseerd. Kom g [...]
Lees meer Lees meer

Apenkooi een daverend succes

Maar liefst 170 kinderen kwamen dinsdagmiddag in de voorjaarsvakantie af op een middag apenkooien in de TXL sporthal in Den Burg. De organisatie was in handen van de sport- en beweegcoaches van de Sportstichting Texel.
Lees meer Lees meer