doortrappen

Door te fietsen blijf je langer gezond, sociaal actief en zelfredzaam. Je fietst graag en wíl ook door blijven fietsen, maar op de fiets ben je ook kwetsbaar in het verkeer. Doortrappen motiveert en inspireert je om zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen.

Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en wordt uitgevoerd met medewerking van provincies, vervoerregio’s en gemeenten, en met landelijke partners als Beter Oud, BOVAG, Fietsersbond, het ministerie van VWS, Sportkracht12, Veilig Verkeer Nederland, VeiligheidNL en vele anderen. Blijf vrolijk, fit en gezond doortrappen Neem mee! “Met de fiets kom je op plekken waar je anders niet komt. ”Kijk op de website www.doortrappen.nl. Daar vind je veilig fietsen tips, mooie fietsverhalen en wat er in je buurt gedaan wordt. Zo blijf je veilig fietsen tot je 100ste.

In 2021 zijn we gestart in Den Burg.  Een groepje ouderen heeft info gekregen over veilig fietsen en daarnaast hebben ze in de praktijk geoefend.

Logo doortrappen.png

Niet afstappen maar doortrappen!

Deze zomer bieden de beweegcoaches van Sportstichting Texel een serie fietslessen aan. Samen kijken wij hoe je met meer zelfvertrouwen op de fiets een rondje om gaat, en krijg je advies overbijvoorbeeld elektrische fietsen of hulpmiddelen. Tijdens Doortrappen leer je op een leuke manier hoe jij je fietsveiligheid en -gezondheid kunt verbeteren.
Want wie ouder wordt, raakt vaker onzeker in het steeds drukkere verkeer.
 

Wat kun jij veranderen in je eigen gedraf of aan je fiets om veilig te blijven fietsen? Natuurlijk staat de bijeenkomst ook in het teken van gezelligheid. Want fietsen moet vooral leuk zijn, en blijven! Tijdens de cursus oefen je in kleine groepen. 
Daarom sluiten wij de 2e bijeenkomst af met een fietstocht, door de polder, bos en/of duin. 
Je ontvangt een tegoedbon in te leveren bij een van de Texelse rijwielhandelaren bij aanschaf van een fietsspiegel of fietshelm.

Doe je mee?
Wij zorgen voor koffie en thee met....

Download nu de doortraproute!

Doortraproute Texel (22,7 km) - Fietsersbond

Aanmelden of vragen:
Doortrappen@sportstichtingtexel.nl of telefonisch 0222-313471
Onder vermelding, naam, aders, en aantal personen en type vervoersmiddel. (e-bike, fiets zonder ondersteuning, driewielfiets, scootmobiel)

 

Foto: Gerrit Verhoeven