paardensport

Op gebied van paardensport heeft Texel veel te bieden. Er is een uitgebreid rij- en menpaden netwerk in bos- en duinen. Er kan ook op het strand worden gereden. Tussen 1 mei en 1 oktober mag dat alleen vóór 10.00 en na 19.00 uur, om badgasten niet in de weg te zitten.

Texelaars met een eigen paard of pony kunnen terecht bij een rij- en een menvereniging. Die maken gebruik van manege Akenburg, een stichtingsaccommodatie zonder stalling, met een grote binnen- en buitenbak en een kantine, die ook voor buitenstaanders te huur is.

Wie wil leren paardrijden op Texel of geen eigen paard heeft, maar graag een rit op het eiland wil maken, kan bij meerdere bedrijven terecht. Strandritten zijn alleen geschikt voor ervaren ruiters. Daarnaast is het mogelijk om kennis te maken met de Westernsport.

Voor toeristen die met hun paard naar Texel willen komen, is stalling te huur, soms zelfs met logeeraccommodatie erbij. Informeer naar de mogelijkheden via VVV Texel, www.Texel.net

Op Texel is een stichting actief die paardrijden voor minder validen verzorgt. http://paardrijdenmindervalidentexel.com/

Vereniging
Dressuur, springen en eventing: Rijvereniging De Waddenruiters/Ponyclub Kleppertjes: www.rvtexel.nl
Menvereniging ‘Tussen Wad en Duin’:  www.wadenduin.nl

Locatie:
Manege Akenbuurt: http://manegeakenburg.nl/somt/
Lessen en ritten: Manege Elzenhof:  http://www.manegeelzenhof.nl/ of Manege Kikkert : http://manegekikkert.nl/
Ritten: Jan Plezier http://www.janpleziertexel.nl/pages/trekpaardrijden.htm
Western: http://www.eaglesranch.com/